Skip to content

Tutvu erinevate saunapakketidega

täisvihtlemine

Täisvihtlemine kuni 45 min

Täisvihtlemine on jalataldatest pealaeni vihtlemise protsetuur, kus nii taga- kui esiküljel saab vihtadega korraliku töötluse. 

Selline vihtlemine on tervise protsetuur, mis paneb paremini tööle vereringe, aktiveerib närvipunkte kogu kehal, lõdvestab lihaseid ning on masseeriva toimega. Lisaks ravimtaime omadused erinevatel vihapuudel ja taimedel.

1 saunakorra ajal on võimalik pakkuda 2 täisvihtlemist ja need tuleb soetada saunapaketile lisaks. 

Sisaldab juba 4 vihta.

Lisaküsimuste korral kirjuta info@helenmoppel.ee

Iseseisev saunatamine

Saunarent iseseisvaks saunatamiseks

Kestvus kuni 5 h

Saad tulla ja nautida isekeskis või seltskonnaga ( kuni 10 inimest) mõnusat suitsusauna. Suitsusaunas on sügavpuhastuseks ja ühtlasi ka pesuks kasutusel lepapuu tuhk. Saunavihad saad ise kaasa võtta või soetada kohapeal.

Saun on sulle kokkulepitud kellaajaks valmis köetud ja kasutuseks on ka sauna kõrval asetsev Teemaja.

Teemajas saab enne ja pärast sauna jutustada, lesida ja ka taime teed juua. 

Kasutada on saunarätid ja hommikumantlid, tee tegemiseks on ka kõik vajalik olemas.

Sauna kõrval asetseb kohe tiik, kus talvisel ajal on olemas ka jääauk.

Ärni suitsusaun on kapp-kerisega saun, kus vett visatakse luugist ja õhk on niiske ja pehme. Kuumust saab leiliviskamisega reguleerida. Higistamiseks ja puhastumiseks on see saun suurepärane!

Sauna tulekuks veelgi täpsema info saad peale broneerimist meili teel.

Kui soovid jääda ööbima või saada toitlustust siis kirjuta info@helenmoppel.ee

Saunarituaal

Juhendatud saunaskäik

Kestvus kuni 4 h

Juhendatud saunaskäik toimub koos saunanisega, kus saadakse juhendust kuidas sauna võimalusi enda heaoluks kasutada. Tehakse läbi korralik puhastus ( abilisteks tuhk või saunasool, vahel ka savi või hoopis muda), toetatakse hingamisega ning kasutatakse ravimtaimi ja/ või vihtlemise väge. Mõnusa meeleolu loovad erinevad muusikainstrumendid ja/ või hääl ning pärast korralikku lõdvestust saab uued energiad liikuma panna. Vahel on ka selleks kasutusel mõni abimees ( taimelinad, keha määrded) või hoopis trummilöögid.

Iga saun on erinev, sest kõik toimub hetkes ja sauna tulijate parimaks hüvanguks.

suitsusaunapaketid

Juhendatud lastesauna pakett

Kestvus kuni 4 h

Sobiv vanus alates 6 eluaastast.

 Tule tähista sünnipäeva või tee lapsele üks tore kogemus kuidas sõpradega aega veeta.

Juhendatud saun toimub saunanaise juhatusel. Kus ta räägib lugusid saunast ja eestlaste sauna pärimusest. Tutvustab tuhaga määrimist ning laseb hääled valla. 

Sauna eesmärk on pakkuda põnev ja tore elamus ning ühtlasi tutvustada meie saunakultuuri noorele põlvkonnale.

paketid- sünnipäevasaun

Sünnipäevasaun

Kestvus kuni 5 h

 Suurepärane ja väga eriline on tähistada sünnipäeva ehk minna uude aastaringi juhendatud saunaga.

Sünnipäeva lapsele on mitmeid rituaalseid toiminguid, et see päev oleks eriline ja meeldejääv. See ühendab nii vanu kui uusi sõpru, seab energiad uue vastuvõtmiseks paika ning avab südameruumi ning loomulikult on ka kõik sauna tervistavad omadused alati olemas. Lisaks erinevatele saunatoodetele, mida saunas saab kehale määrida on kasutusel ka muusikariistad ja taimevägi.

Kui ilm ja aastaaeg vähegi lubab, siis sünnipäevalised saavad väevihad endale ise teha ning muul juhul on need juba varutud meie poolt.

saunapaketid- tüdrukuteõhtu saunapakett

Tüdrukuteõhtu saunapidu

Kestvus kuni 5 h

See on kindlasti üks väga eriline viis tähistada sellist sündmust. Miks mitte lasta ennast hellitada ja kogu ilu ja vägi saunalaval vastu võtta.

Taimemäärded, sügavpuhastavad saunatooted ja külluslikud ning toitvad kehamäärded, väevihad ja pühad sõnumid saunaleilist – see on üks naudingute ja ilu loomise saun, külluslik hellitus ja tüdrukutest võivad saada kuningannad! 

Naiste saunarituaal

Saunarituaal naistele

Kestvus kuni 6 h

Rituaal on toiming, mis on püha ja soovitud eesmärgiga loomaks muutust. Naistesaunas saab avameelselt rääkida ja tegeleda teemadega, mis on olulised just eeskätt naistele.

Rituaaliruumis teed juhatab saunanaine või saunanaised.

Kasutatakse igasuguseid toetavaid ja abistavaid vahendeid: puhastumiseks kas soola, tuhka, savi või muda. Ravimtaimedest tehtud määrdeid ja ka mett või muid keha määrdeid; toetust heliga nii muusikainstrumentide kui häälega; külma kuuma vaheldumist; vihtlemist jm tarvilikku.

Rituaalsed vihad tehakse ilmast ja aastaajast lähtudes võimaluse korral kohapeal ise, aga muul juhul on kõik vajalik saunas olemas.

Rituaal algab ja lõppeb alati jutu- ja teeringiga Teemajas, mis asub kohe sauna kõrval. Samuti on sauna kõrval tiik, kus ka talvisel ajal on olemas vette kastmiseks jääauk.

Kasutada on saunarätikud ja hommikumantlid.

Kohapeal on taimetee meega ning allikavesi ja puuviljadest saunasnäkk.

Saunapaketid-meestesaun

Meeste saunarituaal

Kestvus kuni 6 h

Rituaal on toiming, mis on püha ja soovitud eesmärgiga loomaks muutust. Meestesaunas saab avameelselt rääkida ja tegeleda teemadega, mis on olulised just eeskätt meestele. Võtta ka mõnusalt kuuma ja ajada energiad korralikult käima.

Rituaaliruumis teed juhatab saunamees.

Kasutatakse igasuguseid toetavaid ja abistavaid vahendeid: puhastumiseks kas soola, tuhka, savi või muda. Ravimtaimedest tehtud määrdeid ja ka mett või muid keha määrdeid; toetust heliga nii muusikainstrumentide kui häälega; külma kuuma vaheldumist; vihtlemist jm tarvilikku.

Rituaalsed vihad tehakse ilmast ja aastaajast lähtudes võimaluse korral kohapeal ise, aga muul juhul on kõik vajalik saunas olemas.

Rituaal algab ja lõppeb alati jutu- ja teeringiga Teemajas, mis asub kohe sauna kõrval. Samuti on sauna kõrval tiik, kus ka talvisel ajal on olemas vette kastmiseks jääauk.

Kasutada on saunarätikud ja hommikumantlid.

Kohapeal on taimetee meega ning allikavesi ja puuviljadest saunasnäkk.

Taimed saunas

Pruudisaun

Kestvus kuni 5 h

Pruudi saun on väga eriline sündmus, kus kokku tulevad pruudile tähtsad naised tema elus ja erinevatest põlvkondadest. Niiviisi õnnistatakse sisse naiste väe ja sõnaga pruudi tulevane teekond.

Saunanaise poolt juhendatud saunas kasutatakse mitmeid rituaalseid toiminguid, et pruudil õnn ikka majas oleks ja kõik, mis nüüd ebaoluline jääks maha ja saaks puhtaks pestud.

Pruut saab jalatallast pea nupuni viheldud ja pestud.

Esiemade poolt hoitud ja toetatud ning uus staatus sisse õnnistatud.

Kui ilm ja aastaaeg lubab, siis väeviha pruudile teeme kohapeal ühiselt ning ka teistele saunatamiseks toome õuest vihaväe. Muudel juhtudel on need juba sauna varutud meie poolt. 

Peiusaun

Peiusaun

Kestvus kuni 5 h

Peiu saun on väga eriline sündmus, kus kokku tulevad peigmehele tähtsad mehed tema elus ja erinevatest põlvkondadest. Niiviisi õnnistatakse sisse meeste väe ja sõnaga peiu tulevane teekond.

Saunamehe poolt juhendatud saunas kasutatakse mitmeid rituaalseid toiminguid, et peiul õnn ja vägi ikka majas oleks ning kõik, mis nüüd ebaoluline jääks maha ja saaks puhtaks pestud.

Peig saab jalatallast peanupuni viheldud ja pestud.

Esiisade poolt hoitud ja toetatud ning uus staatus sisse õnnistatud.

Kui ilm ja aastaaeg lubab, siis väeviha peigmehele teeme kohapeal ühiselt ning ka teistele saunatamiseks toome õuest vihaväe. Muudel juhtudel on need juba sauna varutud meie poolt.  

Ravimtaimesaun

Ravimtaimesaun tervise heaks

Kestvus kuni 4 h ( 2,5 h sellest saunas)

 See saunaskäik on juhitud saunanaise poolt ja keskendume ravimtaimede kasutamisele saunas. 

Olgu need siis taimetõmmised, kompressid, mähised, taimelinad, leotised, tossud, aurud, vannid, määrded ning loomulikult vihad.

Taimede kasutamiseks saunas on väga palju võimalusi ning kõik nad toetavad meie terivsehoidu. 

Näiteks: hingamisteede toetuseks, viirushaiguste ennetamiseks, liigeste ja lihasvalude korral, närvisüsteemi rahustamiseks, une probleemide leevendamiseks, vererõhu normaliseerimiseks, südametöö tugevdamiseks, vereringe parandamiseks, keha üldiseks puhastuseks jms sümptomid on saunas leevendust leidnud.

Kui vähegi aastaaeg ja ilm lubab, siis kasutame värskelt korjatud taimi ka õuest ning muul juhul on kõik eelnevalt varutud. 

saunasuits

Leinasaun

Kestvus kuni 5 h

Lein on elu loomulik osa ja meie esivanemad teadsid kuidas sellega toime tulla, köeti saun või mindi metsa.

Saunakeskkond toetab seda protsessi ja on võimalik saada leevendust ja tuge.

Saunaruumis olemist toetab korduvalt leinaga silmitsi seisnud saunanaine, kes on ka kogenud saunaliste puhul sauna leevendavat toimet.

Iga leina kogemus on täiesti ainulaadne ja seetõttu on ka iga selline saun ainukordne kogemus. Kuulates ja tunnetades saunaruumi saab valitud vastavad taimed ja muud toetusvahendid ( nt puhastuseks sool või tuhk), lauluviisid või saunasõnad.

Inimene tahab rahu ja puhkust, toetust ja hoitust ning tunnet, et sa pole maailmas üksinda ja mõistmata jäänud. 

Lisainfo

Ärni suitsusaun on kapp-kerisega saunake, kus leili visatakse luugist ning õhk on mõnusalt niiske ja aurune. Higistamiseks on see saun sobiv ka neile, kes muidu kuuma ei kannata. Samas pole ka kuuma sõbrad pidanud pettuma, sest selle sauna õhk on sobiv kõigile.

Sauna kõrval asub imeline tiik, kus ka talvisel ajal saab end jääauku kasta.

Samuti on sauna kõrval Teemaja, kus enne saunatamist ja ka pärast saab mõnusalt aega võtta, taimeteed juua ning riideid mugavalt vahetada. Sulle on kasutada saunarätid ja hommikumantlid.

Ootab imemaitsev taimetee meega ning loomulikult allikavesi.

Kui aastaaeg ja ilmake vähegi võimaldab, siis saunavihad saad teha oma käega kohapeal. Muul juhul on juba kuivatatud 2 vihta sind ootamas saunas ( soovi korral saab vihtasid juurde soetada eraldi tasu eest).

Sauna tulekuks veelgi täpsema info saad peale broneerimist meili teel.

Kui soovid jääda ööbima või saada toitlustust siis kirjuta  info@helenmoppel.ee